Gemici Kursu

GÜVERTE İÇİN GEMİCİ KURSU (32 İş Günü)

5 temel deniz emniyeti STCW sertifika eğitimleri olan Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk, Temel İlk Yardım, Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele, Denizde Kişisel Can Kurtarma Teknikleri, Can Kurtarma Araçlarını Kullanma eğitimlerinden, gemicilik meslek ve seyir (navigasyon) eğitimlerinden, güvenlikle ilgili 3 STCW sertifikası eğitimi verilen Birleştirilmiş Gemi Güvenlik Eğitimlerinden ve 3 gün süren uygulama eğitimlerinden oluşur.

KAYIT EVRAKLARI

  • 2 Fotoğraf
  • Kimlik 
  • Diploma veya Öğrenim Belgesi 
  • Adli Sicil Belgesi
  • Gemiadamı Sağlık Raporu

GEMİCİ NE İŞ YAPAR?

Çalışılan geminin özelliğine göre değişse de; gemicinin genel olarak güvertede bulunan sistemlerin bakımını, tutumunu, onarımını yapmak, güvertede vardiya tutmak gibi görevleri vardır. Bu görevler, güvertede güverte vardiyası tutmak, köprüüstünde gözcü ve dümen vardiyası tutmak, raspa ve boya yapmak, manevralara yardım etmek, halat işleri yapmak, güverte yıkamak, vinçleri ve her türlü güverte donanımlarını yağlamak ve bunların yedek parçalarını, makaralarını ve halatlarını değiştirmek, ambarların, tankların(tankerlerde) ve sintinelerin temizliğini yapmak, gemiye gelen malzemeleri portuç ve kumanyalıklara taşımak, güvertedeki ırgat, vinç ve kreyn motorlarını çalıştırmak ve kullanmak vb. gibi görevlerdir.  

Gemiciler gemilerde çalışma ve hizmet sürelerine göre sırasıyla Usta Gemici, Güverte Lostromosu, Sınırlı Vardiya Zabiti gibi vb. ünvanlara terfi ederler. 

GEMİCİ OLARAK GEMİADAMI CÜZDANINA SAHİP OLAN KİŞİLER 12 METREYE KADAR TİCARİ TEKNE VEYA BALIKÇI TEKNESİ KULLANMA VE AYRICA SU SPORLARI YAPTIRMAK İÇİN TİCARİ SÜRAT TEKNESİ KULLANMA HAKKINA SAHİP OLURLAR. BUNLARA İLAVE OLARAK AYRICA BU BELGE, ÖZEL TEKNEYLE TÜRKİYE LİMANLARINDAN ÇIKIŞ ALIP VİZESİZ OLARAK YABANCI ÜLKE LİMANLARINA GİRİŞ YAPABİLME İMKANI DA SAĞLAMAKTADIR..

Ücretsiz bilgi almanız için sizi arayalım!